Risotto met champignons, pancetta en truffelolie

Ingrediënten: (4 personen)

  • 500 gr parijse champignons

  • 1 sjalot

  • 120 gr pancetta blokjes

  • 250 gr risottorijst

  • 2 blokjes kippenbouillon

  • 50 gr grana padano

  • Dragon

  • 4 sneden rauwe ham

  • Truffelolie

  • 1 knoflookteentje

  • 50 gr boter

Bereiding:

Bruin de stukjes pancetta in een pan

Kuis de champignons, snij ze in blokjes en voeg ze bij de pancetta. Laat ze mooi bruinen. Maak 1 liter bouillon met twee bouillonblokjes.

Doe een flinke klont boter in een pan. Versnipper het sjalotje en de knoflook. Laat even bruinen en voeg er 250 gr rijst bij.

Doe de helft van de bouillon bij de rijst. Laat inkoken en doe er daarna beetje bij beetje alle bouillon bij. Wacht steeds tot alle bouillon is ingekookt. Meng met de champignons, de pancetta, 40 gr van grana padano, boter en dragon. Serveer met enkele druppels truffelolie, de rest van de grana padano en een sneetje rauwe ham.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *