Ingrediënten: (4 personen)

  • 500 gr verse tagliatelle,

  • 2 wintertruffels van ca. 15 gram,

  • 80 g Parmezaan,

  • 60 g boter, zout.

Bereiding:

Begin een uurtje of drie van tevoren. Smelt de boter op zo laag mogelijk vuur in een steelpannetje en draai het vuur uit zodra de boter vloeibaar is. Kneus en verkruimel de truffels in kleine stukjes en roer die met een mespuntje zout door de boter. Zet het pannetje op kamertemperatuur weg.

Zet een grote pan water op. Rasp de parmezaan. Warm de truffelboter weer even op laag vuur op. Kookt het water, doe er dan ruim zout bij en kook de pasta gaar. Neem vlak vóór de pasta gaar is een kopje kookwater af, giet de pasta af en doe ze terug in de pan. Roer er een scheutje kookwater door, een flinke eetlepel kaas en de truffelboter. Leg de tagliatelle op de voorverwarmde borden en strooi er nog wat parmezaan over. Meteen opdienen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *